DRUŠTVENI CENTAR PREČKO

Matica umirovljenika Hrvatske sa Hrvatskim zborom fizioterapeuta, Institutom za razvoj tržišta rada te Gradom Zagrebom kao partnerima provodi projekt „Društveni centar Prečko“. Ukupna vrijednost projekta je 1.977.573,81 kn, 85% projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinancira državni proračun Republike Hrvatske. Trajanje projekta je dvije godine.

U projektu Društveni centar Prečko radi se o provedbi besplatnih aktivnosti namijenjenih za osobe starije i srednje životne dobi, umirovljenike, nezaposlene, djecu i mlade. Svrha ovog projekta je unaprjeđenje kvalitete života, socijalne uključenosti, cjeloživotnog obrazovanja, unaprjeđenja zdravlja i prevencije bolesti, uključivanja na tržište rada te općenito kvalitetnijeg provođenja vremena u lokalnoj zajednici s naglaskom na zapadni dio grada Zagreba. Namjera je da se aktivnim pristupom u projekt uključe i druge udruge na lokalnoj razini kako bi se ostvarila međusobna suradnja korištenjem zajedničkog prostora ili sudjelovanjem i uključivanjem u projekt na neki drugi način.

Aktivnosti dostupne zainteresiranom lokalnom stanovništvu koje se odvijaju u Društvenom centru Prečko i na koje su građani slobodni prijaviti se i prisustvovati su:

 • Program rekreativnih i korektivnih tjelovježbi
 • Program informatičkog opismenjavanja (osnovni i napredni tečaj)
 • Savjetovalište za uključivanje umirovljenika i nezaposlenih u tržište rada
 • Zdravstveno i pravno savjetovalište (psihološke radionice, grupna predavanja
  o relevantnim temama, organizirana mjerenja tlaka, šećera...)
 • Aktivnosti slobodnog vremena (književni klub, plesna radionica, kreativna
  radionica, filmske večeri)
 • Lokalni paneli
 • Program volontiranja u lokalnoj zajednici
 • Informativna točka o aktivnostima i sadržajima koje se provode u zajednici, itd.

Nakon preuređenja prostora Društvenog centra Prečko, izrade novog pristupa i ulaza u prostorije Centra za invalidne i slabije pokretne osobe, Centar je svoja vrata, na adresi J. Slavenskog 7, Zagreb, građanima otvorio 1. rujna 2020. kao mjesto za odmor, sudjelovanje u brojnim besplatnim radionicama i predavanjima te brojnim drugim aktivnostima.

Sva aktualna događanja, kalendare s rasporedom radionica i razne obavijesti možete vidjeti na facebook stranici Društveni centar Prečko i službenoj stranici Matice umirovljenika Hrvatske.

Ana Marija Stančerić,
Koordinatorica aktivnosti projekta "Društveni centar Prečko"
tel: +385 91 924 6563
e-mail: dcprecko@gmail.com

Više o strukturnim fondovima na: www.strukturnifondovi.hr

Više o operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. na:

https://www.esf.hr/operativni-program/

strukturnim fondovima
strukturnim fondovima
Image

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Matice umirovljenika Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj web stranici isključiva su odgovornost Matice umirovljenika Hrvatske i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281