Višnja Fortuna: Našli smo se u sredini, ali se razgovori nastavljaju

Višnja Fortuna: Našli smo se u sredini, ali se razgovori nastavljaju

Čelnice umirovljeničkih udruga razgovarale su u četvrtak 25. veljače s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem i razgovarale o uvođenju COVID dodatka za umirovljenike te očekuju da će dogovor biti postignut na idućem sastanku zakazanom za utorak, objavila je HINA.

„Sastanak je bio pozitivan, dogovori slijede u utorak 2. ožujka kad ćemo ponovno imati sastanak s ministrom“, rekla je HINI predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske (MUH) Višnja Fortuna koja je na sastanku bila zajedno s čelnicom Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) Jasnom A. Petrović.
Dodala je da će u međuvremenu svoje zahtjeve za COVID dodatkom koji bi u višem iznosu imali umirovljenici s nižim mirovinama uskladiti sa stručnom službom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
„Našli smo se u sredini ali je dogovor da razgovaramo dalje kako bi iznašli najbolje rješenje za one s najnižim mirovinama”, rekla je Fortuna.
Predstavnici umirovljenika otvorili su temu COVID dodatka 11. veljače na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem od kojega su zatražili da nešto više od 800 tisuća umirovljenika s mirovinama do 2710 kuna dobiju dodatak od 150 eura.
Za oko 244.000 umirovljenika s mirovinom od 2710 do 5000 kuna predlažu dodatak od 100 eura, a za 7200 samaca koji imaju više od 5000 kuna mirovine dodatak od 50 eura.
Dodatak bi prema njihovom izračunu proračun stajao milijardu i 93 milijuna kuna.

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281