Tražimo hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe zbog tragedije u Andraševcu

Tražimo hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe zbog tragedije u Andraševcu

     Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske traže hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe povodom tragičnog događaja u Andraševcu u Zagorju, gdje je u strašnoj nesreći u ilegalnom domu za starije i nemoćne u požaru život izgubilo šest osoba.


      Javnost je mogla svjedočiti nefunkcioniranju sustava i prebacivanju loptice odgovornosti te je zbog toga potrebna hitna javna sjednica na kojoj će se razmotriti nesuglasja u sustavu i preporučiti potrebne mjere. Na sjednici Nacionalnog vijeća treba, uz dodatne predstavnike ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pozvati i Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predstavnike Krapinsko-zagorske županije, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i druge relevantne subjekte.
Izražavamo duboku sućut svim obiteljima i prijateljima stradalih i naglašavamo kako njihova smrt neće biti zaboravljena.

Zagreb, 13. siječnja 2020.

Matica umirovljenika Hrvatske Sindikat umirovljenika Hrvatske
Višnja Fortuna, predsjednica Jasna A. Petrović, predsjednica
višnja foruna potpis petrovic potpis
Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281