Sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske

Sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske

Na susretima se okupilo preko 850 umirovljenika među kojima i 320 natjecatelja.

 

    Dočekali smo i to. Poslije  punih 11 godina konačno su obnovljeni Sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske. Godinama su stizali prijedlozi iz naših udruga i županijskih organizacija da bi trebalo poduzeti sve kako bi se ponovno počeli održavati Sportski susreti umirovljenika i na državnoj razini, koji se često organiziraju u županijama. Neke županije održavaju i međužupanijske sportske susrete umirovljenika za koje se udruge ozbiljno pripremaju jer za njih to predstavlja  veliki događaj i poticaj za bavljenje sportom i rekreacijom umirovljenika.

   Sportski susreti održani su  21. svibnja ove godine na Sportsko-rekreativnom centru Bundek u Zagrebu, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

To su šesti susreti Matice umirovljenika Hrvatske. Prvi su održani 2004. godine u Virovitici, potom u Karlovcu, Zadru i Zaprešiću, a posljednji do sada su bili  2008. godine u tadašnjem hotelsko-turističkom kompleksu Solaris u Šibeniku.

Prošlo je puno vremena i pokušaja da se to obnovi, ali je tek ove godine, zahvaljujući novom vodstvu Matice na čelu s mr. Višnjom Fortuna i glavnim tajnikom mr.sc. Predragom Flešom  to uspjelo. Na Sportske susrete, došli su sportaši iz 19 županija i grada Zagreba. Ukupno je bilo preko 850  umirovljenika  od čega je 320 natjecatelja, a ostali su pratitelji koji su također imali svoj dio aktivnosti na Sportskim susretima. Natjecanja su se odvijala u kuglanju, šahu, pikadu, zatim u kartanju (beli, briškuli i trešeti).

  Susrete su otvorile zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba  doc. dr. sc. Olivera Majić i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske  mr. Višnja Fortuna.

Dok su trajala sportska natjecanja za pratitelje su bile priređene radionice članova Matice, a suradnice  su organizirale mjerenje šećera i tlaka, edukacije o štitnjači, relaksaciji i disanju, razgibavanju, nordijskom hodanju.

Svi su bili u mogućnosti  razgledati i Floraart, a  bio  i zabavni dio, posebno glazba bez koje umirovljenici ne mogu. Voditeljica je bila Karmela Vukov Colić, a za veselu atmosferu se pobrinuo poznati pjevač Mirko Švenda Žiga.

Natjecanja su se, kako je predviđeno trajala tri sata, a nakon toga je bilo ponovno okupljanje na Bundeku gdje je u velikom šatoru bila dodjela medalja najboljima u pojedinima disciplinama te velikog pehara za ukupnog pobjednika. Naravno da je najvažnije bilo okupljanje i druženje umirovljenika iz cijele Hrvatske, a medalje i pehare su zaslužili svi koji su sudjelovali, a naročito i domaćini u Gradu Zagrebu. Neke županije nisu osvojile medalje i prva mjesta, ali su svi osvojili simpatije i zahvalu za izuzetno dobro i druženje za pamćenje.

Rezultati natjecanja:

Ukupni pobjednici su umirovljenici iz  Ličko-senjske županije

Pobjednici po disciplinama:

Šah

 1. Ličko - senjska
 2. Zagrebačka
 3. Sisačko - moslavačka

 Belot 

 1. Karlovačka
 2. Sisačko - moslavačka
 3. Koprivničko - križevačka

Kuglanje 

 1. Bjelovarsko - bilogorska
 2. Ličko - senjska
 3. Sisačko - moslavačka

Pikado - muški

 1. Međimurska
 2. Ličko - senjska
 3. Požeško - slavonska 

Pikado - žene 

 1. Šibensko - kninska
 2. Međimurska
 3. Koprivničko - križevačka

Briškula i trešeta 

 1. Primorsko - goranska
 2. Dubrovačko - neretvanska
 3. Istarska 

   Iza dodjele medalja i pehara slijedio je zajednički ručak i zabava uz glazbu i ples.

ezgif.com gif maker

Na slici: Predsjednica Matice mr. Višnja Fortuna uručuje pehar ukupnim pobjednicima iz Ličko-senjske županije

 

Sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske

Na slici: Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić pozdravila sudionike Sportskih susreta umirovljenika  u ime  pokrovitelja gradonačelnika Milana Bandića

 

Sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske 3

Na slici: Za dobro raspoloženje uz glazbu i ples poseban doprinos dao je poznati pjevač Mirko Švenda  Žiga

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281