Skupština Matice umirovljenika Hrvatske 16. svibnja u Zagrebu

Skupština Matice umirovljenika Hrvatske 16. svibnja u Zagrebu

Izvršni odbor Matice jednoglasno je prihvatio prijedlog da se redovna Skupština Matice umirovljenika Hrvatske održi 16. svibnja 2019. godine u 10 sati u Skupštini Grada Zagreba u ulici Ćirila i Metoda 5.

Na Skupštini će, kako je najavljeno, uz ostalo biti raspravljen i usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Matice umirovljenika Hrvatske. Izvršni odbor jednoglasno je na prijedlog Predsjedništva, utvrdio Prijedlog izmjena i dopuna Statuta Matice i uputio ga Skupštini na razmatranje i usvajanje. Od 6. ožujka 2019. godine na web stranici Matice u rubrici O NAMA – Dokumenti, objavljen Nacrt izmjena i dopuna Statuta i time je započela javna rasprava. Mogućnost za upućivanje amandmana na tekst Prijedloga za izmjene i dopune Statuta još postoji i može se uputiti sve do tri dana pred održavanja sjednice Skupštine Matice.
Članovi Skupštine Matice razmatrat će, uz ostalo, i godišnje Izviješće o radu Matice kao i Program aktivnosti za naredno jednogodišnje razdoblje o kojima su svoje pozitivno mišljenje dali Izvršni odbor i Predsjedništvo Matice.
Nakon te sjednice u Staroj gradskoj vijećnici na Gornjem gradu bit će u 14 sati organiziran domjenak za članove Skupštine Matice i uzvanike u obližnjoj Palači Dverce.