VIŠNJA FORTUNA IZABARANA ZA PREDSJEDNICU VIJEĆA

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna izabrana je i za predsjednicu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske.

Na sjednici 1. ožujka 2019. godine članovi Nacionlanog vijeća jednoglasno su se opredijelili za mr. Višnju Fortunu u izboru za tu odgovornu dužnost.
Dosadašnji predsjednik Ante Gavranović, koji je u dva mandata uspješno predstavljao Maticu umirovljenika Hrvatske u Nacionalnom vijeću, dao je ostavku iz zdravstvenih razloga.
Na istoj sjednici Nacionalnog vijeća raspravljalo se o djelovanju Vijeća u zadnje dvije godine, održanim sastancima u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu policije i Ministarstvu zdravstva vezano za Nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Kako je priopćeno iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, članovi Nacionalnog vijeća su zahtijevali povećanje cenzusa za oslobođenje plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja te o informacijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ažurnosti izdavanja rješenja o mirovini.
Za slijedeću sjednicu, kojoj će sredinom travnja ove godine predsjedavati mr. Višnja Fortuna, razmatrat će se plan rada Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe za 2019. i 2020. godinu.

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281