Nakon otvorenog pisma MUP-u održan sastanak u Ravnateljstvu policije

V. Fortuna: Nastavit ćemo borbu protiv diskriminacije starijih

Nakon otvorenog pisma MUP-u održan je radni sastanak u Ravnateljstvu policije s predstavnicima umirovljenika koji su zastupljeni u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe na čelu kojih su bile predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna i predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović. Sastanku, kojeg je vodio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava na čelu s državnom tajnicom Majdom Burić i voditelji službi za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije. 

U izjavi za Hrvatski umirovljenički list i web stranicu Matice, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna je istaknula da umirovljenici neće stati i da će i dalje nastaviti aktivnosti i borbi protiv diskriminacije starijih osoba. Taj oblik diskriminacije pokazao se upravo i u prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Matica i Sindikat umirovljenika Hrvatske zahtijevaju razgovore i u Ministarstvu zdravstva koje je bilo vrlo aktivno u predlaganju ovakvih rješenja za vozače starije dobi i to ne prvi put, jer se, nažalost, očito radi o utjecaju lobija medicine rada na Ministarstvo zdravstva koje ne uvažava stavove 1,24 milijuna umirovljenika.
Zato ćemo još žešće poduzeti i druge aktivnosti i oštro se suprotstaviti svakom pokušaju diskriminacije starijih osoba, a ovaj put je to u vezi s Nacrtom prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Riječ je o prijedlogu da se za vozače starije od 65 godina uvede obvezan liječnički pregled kod produljenja vozačke dozvole s tim da to umirovljenici plaćaju kako bi baš oni kao najsiromašniji mogli biti izvor zarade

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281