Nakon otvorenog pisma MUP-u održan sastanak u Ravnateljstvu policije

V. Fortuna: Nastavit ćemo borbu protiv diskriminacije starijih

Nakon otvorenog pisma MUP-u održan je radni sastanak u Ravnateljstvu policije s predstavnicima umirovljenika koji su zastupljeni u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe na čelu kojih su bile predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna i predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović. Sastanku, kojeg je vodio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava na čelu s državnom tajnicom Majdom Burić i voditelji službi za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije. 

U izjavi za Hrvatski umirovljenički list i web stranicu Matice, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna je istaknula da umirovljenici neće stati i da će i dalje nastaviti aktivnosti i borbi protiv diskriminacije starijih osoba. Taj oblik diskriminacije pokazao se upravo i u prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Matica i Sindikat umirovljenika Hrvatske zahtijevaju razgovore i u Ministarstvu zdravstva koje je bilo vrlo aktivno u predlaganju ovakvih rješenja za vozače starije dobi i to ne prvi put, jer se, nažalost, očito radi o utjecaju lobija medicine rada na Ministarstvo zdravstva koje ne uvažava stavove 1,24 milijuna umirovljenika.
Zato ćemo još žešće poduzeti i druge aktivnosti i oštro se suprotstaviti svakom pokušaju diskriminacije starijih osoba, a ovaj put je to u vezi s Nacrtom prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Riječ je o prijedlogu da se za vozače starije od 65 godina uvede obvezan liječnički pregled kod produljenja vozačke dozvole s tim da to umirovljenici plaćaju kako bi baš oni kao najsiromašniji mogli biti izvor zarade

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281