Sporazum o suradnji Matice i Hrvatskog Crvenog križa

Matica umirovljenika Hrvatske i Hrvatski Crveni križ zaključili su 7. prosinca 2018. godine u Zagrebu Sporazum o suradnji kojeg su potpisali predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske mr. Višnja Fortuna i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Potpisivanju su prisustvovali i glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske mr. sc. Predrag Fleš, član Nadzornog odbora Matice Zvonimir Repač, zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak i pomoćnica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Gordana Carević.
Potpisani Sporazum obuhvaća suradnju u cilju unapređenja uvjeta života osoba starije životne dobi (preko 65 godina života), suradnju na zajedničkim projektima vezanim uz stanovništvo starije životne dobi, staračka i samačka domaćinstva te volontiranje umirovljenika i osoba starije životne dobi kao i ostale oblike suradnje po dogovoru dviju strana.
Matica umirovljenika Hrvatske i Hrvatski Crveni križ zajednički će predlagati i provoditi programe borbe protiv siromaštva osoba starije životne dobi, poticati njihovo uključivanje u volonterske programe Crvenog križa te zagovarati važnosti uključivanja osoba starije životne dobi u provedbu volonterskih programa s ciljem sprječavanja socijalne isključenosti osoba starije životne dobi i promicanja važnosti međugeneracijske solidarnosti.
Sporazumom su utvrđene i zajedničke dnevne aktivnosti za osobe starije životne dobi i članove obitelji koji skrbe o njima (Klubovi 65+ i slično), zatim zajedničke edukacije o prvoj pomoći, sprječavanju rizika od padova te organiziranju svog životnog prostora za sigurniji boravak, a zajednički će biti organizrane akcije mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za osobe starije životne dobi.
Matica i Crveni križ su se obvezali da će suradnju svog brojnog članstva u Hrvatskoj poticati na općinskim, gradskim i županijskim razinama.
Ovakav sporazum bit će od izuzetne koristi za aktivnoti i Matice umirovljenika i Hrvatskog Crvenog križa, posebno za osobe starije životne dobi, ali i za njihovo uključivanje u volonterski rad na realizaciji navedenih ciljeva koji su od posebnog interesa za umirovljenike i osobe starije dobi.

R.I.

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281