SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA 3. LISTOPADA

Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, održat će se u utorak 3. listopada u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Očekuje se preko 500 izvođača i gostiju, a nastupit će 16 zborova umirovljenika iz cijele Hrvatske. To je do sada najveći broj pjevačkih zborova na Susretima, a dolaze iz Zagreba, Sesveta, Preloga, Malog Bukovca, Pule, Kutine, Daruvara, Pitomače, Makarske, Đakova, Nove Gradiške, Marije Bistrice, Križevaca, Kutjeva, Križa i Čakovca. Ukupno je prijavljeno 20 zborova za nastup na susretima, ali je zauzet stav da iz svake županijske organizacije Matice može nastupi samo jedan zbor. Stoga su prijave četiri zbora, iz udruga koje su bile iz istih županija, morale biti odbijene.

     Svaki zbor će predstavljati svoju udrugu i županiju iz koje dolazi, a izvodit će po dvije pjesme. Zborovi će nastupiti iz Međimurske, Varaždinske, Istarske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Susreti nemaju natjecateljski karakter i na kraju će biti podijeljene zahvalnice svim sudionicima.

     Osim pokroviteljstva, Grad Zagreb će kao domaćin pružiti pomoć u organizaciji ove manifestacije, koja je prerasla u tradicionalnu petu po redu kulturnu manifestaciju Matice umirovljenika Hrvatske. S.T.

Image

Matica umirovljenika Hrvatske je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Nikada niste prestari da si postavite novi cilj ili sanjate novi san.

- Les Brown -

Matica umirovljenika Hrvatske

MUH
Domidona IT

Brzi kontakt

Preradovićeva ulica 33/III,
10000 Zagreb

upit@muh.hr

+385 (01) 4550-619

+385 (01) 4818-281